¤©§][§©¤][ للبنات فقط ][¤©§][§©¤
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل الخبز البلدي المصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنوتة شيك
بنوته ممتازة
بنوته ممتازة


عدد المساهمات : 307
تاريخ التسجيل : 11/07/2011
العمر : 22
الموقع : http://lllllllollllllloo.ahlamoontada.com

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الثلاثاء يوليو 12, 2011 8:57 am





المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )

طريقة التحضير :

نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب

ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق

حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه

نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل

بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه

ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..

وبعد
فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش
علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط
لا رقيق جدا ولا سميك


لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولا باليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..

نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى


على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم اللى انتوا شفتوه وطبعا الحجم اختيارى
نشغل
الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش
فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان
الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج

فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف )


وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://lllllllollllllloo.ahlamoontada.com
*(ياسمين الشام)*
بنوته ممتازة
بنوته ممتازة
avatar

عدد المساهمات : 1008
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 20
الموقع : في المنتدى * ^____^ *

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الثلاثاء يوليو 12, 2011 11:20 am

ميرسي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
A7LA MAL8OoOFA
بنوته ممتازة
بنوته ممتازة
avatar

عدد المساهمات : 634
تاريخ التسجيل : 15/06/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الثلاثاء يوليو 12, 2011 6:44 pm




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نورهـ
بنوته مجتهدة
بنوته مجتهدة
avatar

عدد المساهمات : 244
تاريخ التسجيل : 10/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الأربعاء يوليو 13, 2011 6:27 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
بنت عنيدة
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 994
تاريخ التسجيل : 27/02/2011
العمر : 18
الموقع : الكويت

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الأربعاء يوليو 13, 2011 3:07 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://lllllllollllllloo.ahlamoontada.com
بـنـو تــهـ
بنوته مجتهدة
بنوته مجتهدة
avatar

عدد المساهمات : 137
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع : الكوييت

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   الجمعة يوليو 29, 2011 3:40 pm

affraid No Sleep affraid
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
فراشة الكويت
بنوته مجتهدة
بنوته مجتهدة
avatar

عدد المساهمات : 110
تاريخ التسجيل : 28/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   السبت يوليو 30, 2011 9:34 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
*(ياسمين الشام)*
بنوته ممتازة
بنوته ممتازة
avatar

عدد المساهمات : 1008
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 20
الموقع : في المنتدى * ^____^ *

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الخبز البلدي المصري   السبت يوليو 30, 2011 1:42 pm

شكرا لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل الخبز البلدي المصري
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
¤©§][§©¤][ منتديات احلى بنوتاات ][¤©§][§©¤ :: منتدى الحلويات والمعجنات-
انتقل الى: